TOM YAM-KYCKLING

Detta behöver du:
2 portioner:
2 kycklingfiléer
1/2 hackad röd lök
2 hackade morötter
1 grön hackad paprika
1 slant hackad ingefära
1/2 buljongtärning Tom Yam, eller valfri buljong om ni ej hittar denna smak
2 tsk salt, 1 tsk pepparmix,1 tsk oregano
1 paket matlagningsgrädde, Milda 15 %
Flytande margarin till stekning
Dela kycklingen i mindre bitar och stek upp den tills den börjar få färg tillsammans med salt, peppar och oregano.
Blanda ner grönsakerna och låt det fräsa en stund innan du tillsätter matlagningsgrädden och sist buljongen. Låt det puttra ca tio minuter och rör om emellanåt. Servera med ris.
Skinksnitsel med ris och kryddig sås

2 personer:
200-300 g skinksnitsel
1 röd lök
1 vårlök
1 burk Uncle Ben`s spicy chili oriental
soja till marinad
salt
Skiva köttet och lägg ner det i en marinad av soja och salt som täcker köttet. Låt det ligga och dra en stund. Hacka rödlök och vårlök och stek upp det i lite smör eller olja. Blanda i köttet och till sist Uncle Ben´s såsen.
Servera med ris!
Tips:
Vi använde salt i marinaden eftersom vår soja var av den vattnigare sorten. Salta bara utefter behov.