BULGURPYTT

image206
Detta behöver du:
3 personer:
Bulgur 2 dl
1 msk kycklingfond, eller 1 tärning buljong
4 dl vatten
bacon 200 gram
2 scharlottenlökar
1 pressad vitlök
6-7 champinjoner, normalstora
1 tsk stark chilisås
ca 10 cm citrongräs
1 tsk citronsaft
salt, pepparmix
3 ägg
1 dl turkisk yoghurt
Hacka löken, svampen och citrongräset. Hacka citrongräset mycket fint. Koka upp vattnet med kycklingfonden. Lägg i bulgurn och låt den koka på svag värme med lock i 8 minuter. Medans det kokar så steker du upp baconet med löken, svampen,och citrongräset. Pressa ner en vitlök. Blanda i chilisåsen och citronsaften. När bulguren har kokat färdigt så blandar du ner det med den stekta blandningen. Salta och peppra efter smak!
Servera med stekt ägg och en klick turkisk yoghurt.

Garnering: Timjan

Personligt tips:
Du kan använda créme fraiche eller gräddfil istället för turkisk yoghurt om du inte har det hemma. Du kan byta ut baconet mot vilket kött som helst. Har man köttrester från tidigare måltider kvar i kylen eller frysen så fungerar det alldeles utmärkt i pytten. Citrongräset ska vara finhackat eftersom det inte är speciellt gott att tugga på. Men i små små bitar märker man knappt av det. Vill du ha mer citronsmak så tillsätt extra citronsaft. Prova peppra med citronpeppar.

Familjens åsikt om maträtten:
Sonen tyckte allt var gott. Sambon skulle vilja ha mer styrka i pytten. Så om NI gärna äter starkare mat så lägg i mer chilisås eller sambal oelek.

Morgondagens maträtt:
Vi kommer antagligen beställa mat imorgon. Så jag återkommer på lördag och då blir det pasta med vitlöksstekta champinjoner.

Kommentarer
Postat av: Jenni

Hej:) gott nytt! Hoppas ni hade det bra på nyår. jag måste bara säga att din mat ser fruktansvärt frestande ut, har nog lite recept att skriva ner 8D

2008-01-01 @ 18:41:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0