FALAFEL i libabröd

Falafel: (Kikärtsblandning)
Det allra enklaste är att köpa en falafelblandning på paket i din livsmedelsbutik. Man blandar det med vatten och låter sedan det stå i en timme och svälla.
Sedan formar man det till små bullar och friterar dem tills de är gyllenebruna. Tar ca 5 minuter.
Libabröd:
Säljes på bland annat Willys. Värm dem i aluminiumfolie på låg värme i ugnen.
Grönsaker:
Sallatshuvud strimlas
Körsbärstomater delas på hälften
Gurka hackas
Champinjoner hackas
Lök hackas.
Hommus:
Kan köpas på burk i nästan vilken affär som helst.
(Blandas med citron och tahina(sesampasta) och om man vill lite vitlök) efter smak.
Vitlökssås:
1 burk créme fraiche
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
1-2 vitlöksklyftor
Blanda ingredienserna och låt stå en stund innan servering för bäst smak.
Lägg allting i libabrödet och njut!
Personligt tips:
Du kan även ha avokado i libabrödet.
Familjens åsikt om maträtten:
Uppskattad mat även av sonen. T.o.m. hunden gillade falafel!
Morgondagens maträtt:
Har ej bestämts ännu. Det får bli en överraskning!
GOD JUL PÅ ER ALLA!!!!


Kommentarer
Trackback