Honungsrostade grönsaker i saffranscouscous

image199
3-4 portioner:
Detta behöver du:
2 röda lökar
2 paprikor, valfri färg
2 auberginer
2 zucchini
olivolja
couscous till 4 personer
3 msk honung, flytande
salt
svartpeppar
1 paket saffran
Sätt ugnen på 225 grader. Skala löken och skär den i stora klyftor. Lägg den på en ugnsplåt/långpanna och droppa olivolja över den. Sätt den i mitten av ugnen ca 15 minuter. Skär under tiden de andra grönsakerna. Zucchinin skures i tjocka skivor, auberginen i stora bitar och paprikan i stora bitar. Lägg alla grönsaker tillsammans med löken. Droppa över mer olivolja och salta och peppra grönsakerna. Droppa honungen över grönsakerna. Rör runt. Sätt in dem mitt i ugnen igen. De ska nu vara inne i ca en timme till. Titta till dem mellan varven och rör runt dem lite. När de börjar se färdiga ut så koka upp vatten till couscousen. (Läs på förpackningen hur mycket vatten du behöver till antal portioner du ska ha.) Häll ner saffran i vattnet och lite olivolja. När vattnet har kokat upp så häller du ner couscousen och blandar väl och sen låter du den så i ca 5 minuter. Rör runt igen och blanda sedan couscousen med grönsakerna i en stor skål. Salta och peppra efter önskad mängd.

Personligt tips:
Testa fullkornscouscous. Smakade gott enligt mitt tycke. Använd buljong isället för saffran om du inte är förtjust i saffran. (Till Cecilias fördel :)) Stek kött till om dina gäster är gnälliga över att rätten är vegetarisk. En kotlettbit eller någon biff passar bra till. Eller varför inte en laxfilé?

Familjens åsikt om maträtten:
En utmärkt måltid. Alla blev mätta. Grönsakerna blev perfekta.

Morgondagens maträtt:
Falafel i libabröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0