KORVSTROGANOF och ris

Korvstroganof:
3 personer:
1/2 falukorv eller 1 paket grillkorv
1,5 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
2 msk chiliketchup hot
1 rödlök
svartpeppar
1 msk vetemjöl
Skär korven i bitar. Hacka löken fint. Stek detta tillsammans i lite olivolja. Blanda mjölet med lite vispgrädde i en skål. Häll tomatpurén och ketchupen på korven. Rör runt och tillsätt sedan vispgrädden. För tjockare konsistens på såsen , blanda ner lite av mjölblandningen och rör runt i korvgrytan. Peppra. Servera med kokt ris!
Personligt tips:
Man kan använda i stort sett vilken korv som helst. Har du ingen olivolja hemma så stek i lite smör. Om du vill ha ett lättare alternativ så använd dig av mjölk istället för grädde. Barn brukar gilla denna rätt serverad med makaroner också.
Familjens åsikt om maträtten:
Sonen gillade maten. Sambon pepprade lite mer. Detta gör han dock till de flesta maträtter. Själv så tyckte jag att korvgrytan smakade toppengott!
Morgondagens maträtt:
Förrätt: Avocado med räkor och löjrom
Huvudrätt: Avocadosoppa med räkor och lax.
Kommentarer
Trackback