Kycklingsallad, mango, cashewnötter.

2 personer:
Detta behöver du:
1/2 isbergssallatshuvud
2 stora kycklingfiléer
2 mangofrukter
1 dl cashewnötter
1/2 dl finskuren salladslök
1 citrongräs
1,5 dl kokosmjölk
1/2 tsk malen koriander
1 msk fisksås
1 tsk socker, gärna råsocker
1/2 tsk salt
svartpeppar
2-3 msk sweetchilisås
Skär köttet i små bitar. Stek dessa i sweetchilisåsen, salt och peppar. Ta bort köttet från värmen sedan i väntan på att hamna i salladen. Skär salladslöken fint och skär citrongräset mycket finhackat. Lägg detta i en kastrull och fyll på kokosmjölken, sockert, koraindern och fisksåsen. Sätt på plattan och värm upp blandningen så att sockert smälter. Ta bort det från plattan. Skär mangosen i bitar. Glöm inte skala den först. Strimla sallatshuvudet. Lägg salladen på tallrikarna. Blanda köttet med cashewnötterna och mangosen. Lägg detta ovanpå salladen. Häll sedan på lite av dressingen ovanpå kött och sallad.
Personligt tips:
Om man inte gillar att tugga citrongräset så kan man skära den i stora bitar och lägga den i dressingen och sedan plocka ut den innan man serverar maten. Jag hade inte rekommenderat att dryga ut salladen med gurka eller tomat, det passar inte alls till.
Familjens åsikt om maträtten:
Både sambon och sonen tog dubbla portioner. Salladen såg fin ut och det är en måltid som jag skulle kunna tänka mig att bjuda släkten på.
Morgondagens maträtt:
Honungsrostade grönsaker med saffranscouscous.
Kommentarer
Postat av: Caroline
Åhh,, ser så hemskt gott ut, tror jag döör!!
Trackback