Pastagratäng



Detta behöver du, 4 personer:
Kokt pasta beräknat till 2-3 personer. Gärna olika sorter. Ex. penne, fjärilar osv.
Nötfärs ca 400 g
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 röd paprika
1/2 pressad citron
1/2 stjälk citrongräs
ca 10 små champinjoner
3 medelstora tomater
(solrosskott och machesallad) Tog jag för att få använt det jag hade hemma
max 10 skivor lagrad ost
parmesanost
gurka
citronsyra
salt, peppar, 1,5 msk örtagårdskrydda, 1,5 msk grön thai curry, 0,5 tsk gurkmeja
Smörj en ugnsform. Lägg kokt pasta i. Hacka löken, vitlöken, citrongräset (mycket fint hackat), paprikan och champinjonerna. Stek upp nötfärsen. Salta och peppra. Lägg i allt som du hackat. Låt det fräsa tillsammans. Blanda ner kryddorna. Rör runt i pytten. Lägg i machesallad och solrosskott. Pressa i citronsaften. Lägg blandningen jämnt ovanpå pastan. Skiva eller riv lagrad ost och toppa pytten. Skiva tomaterna i tjocka skivor. Lägg dem ovanpå osten. Salta, peppra och krydda lite med örtagårdskryddan och currykryddan ovanpå tomaterna. Överst lägger du riven parmesanost. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Garnering: Solrosskott och machesallad. Läggs på när gratängen kommit ut från ugnen.
Gurksallad gör du lätt med stora hackade gurkbitar, lite solrosskott, machesallad och droppad citronsyra över. Ser fräscht ut på tallriken.
Kommentarer
Postat av: Miia
Ser sjukt mumsigt ut! Du är så duktig!
Postat av: Andrea
tusen tack! det var jättegott!!!!!
Trackback