Specialmeny


3 portioner:

Vitlökssalsa:

(Förbered minst 2 timmar innan servering.)

 

2 finhackade vitlöksklyftor

10 förvällda finhackade mandlar

2 smulade rostemackor

1,5 dl olivolja

2 tsk citronsaft

3 msk hett vatten

Salt och peppar.

Blanda ovanstående ingredienser väl och ställ in det i kylen i minst 2 timmar innan den ska ätas. Serveras till grönsaker eller kött.

 

Zucchinistavar:

1 zucchini

0,5 dl mjöl

salt, peppar

citronsaft

olivolja till stekning

Skär sköljd zucchini i tunna stavar och låt dem stekas upp i stekpanna som är ordentligt smord med olivolja. Strö mjöl ovanpå zucchinin och stek dem gyllenbruna. Salta och peppra dem och droppa eventuellt lite citronsaft ovanpå.

 

Salsabönris

4 portioner:

1 gul lök

Go green barbeque salsa

1/2 - 1 tsk mald spiskummin

2 tsk citronsaft

4 naanbröd/pitabröd

4 dl okokt ris kokas upp i 3,5 dl vatten.

Hacka löken och stek upp den i olivoljan. Rör ner ett paket Go Greens barbeque salsa och blanda ner det kokta riset. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Droppa citronsaften över och servera antingen i pitabröd eller med naanbröd vid sidan om

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0