Vacker tisdagsmiddag...dock EJ soppa!!!!


 

(Kommande recept är tänkt till 2 portioner…..)

 

UGNSPOTATIS:

3 stycken skivade stora potatisar

En smord ugnsform, spelar inte så stor roll hur stor form du tar så länge du har koll på potatisen i ugnen.

Rapsolja

Salt och peppar, smaka av hur salt du vill ha det.

Sätt ugnen på 225 grader och droppa rapsolja över potatisarna som du lägger i formen. Sätt in dem i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Rör runt lite då och då och salta och peppra dem EFTER att de varit i ugnen.

 

KYCKLINGFILÈMARINAD:

0,5 dl olivolja

1 tsk soja

0,5 tsk svartpeppar

0,5 tsk oregano

¼ tsk senapspulver

1 pressad vitlök

Blanda ingredienserna ovan och häll ner det i en fryspåse och lägg ner 2 stycken kycklingfiléer. Låt köttet ligga och vila i marinaden medans du förbereder såserna.

När poatisen har fått fin brun färg så steker du upp köttet tills köttet är genomstekt. Pensla köttet med marinadsaften då och då så får du saftigt kött.

 

ÄDELSÅS:

50 g ädelost

½ dl créme fraiche

2 krm salt

1 krm svartpeppar

Mosa ner osten i fraichen och salta och peppra lite grand. Ställ såsen kall.

 

SOJASÅS:

1 msk klippt koriander

3 msk valnötsolja

3 msk olivolja

1 msk sesampasta

1 msk Kikkoman soja

½ tsk Persillade krydda

1 msk kycklingfond

1 nypa muskotnöt

Blanda ovanstående ingredienser, vispa gärna det lite, häll ner det i en liten mjölkkanna om du har en. (Det blir lättare att hälla den sen på maten.)

 

OCH NU TILL UPPLÄGGET:

Du behöver detta utöver de andra ingredienserna:

3 champinjoner

1 tomat

1 röd lök

1 paket italiensk salladsmix

OCH

½ liten burk majskorn

Skiva svamp, tomat och lök

€             Lägg först salladsmixen på tallriken.

€              Därefter potatisskivor.

€             Tomatskivor vid sidan och champinjonerna vid andra sidan.

€             Röd lök ovanpå tomaterna.

€             Majskorn lite utspritt.

€             Droppa sojasås över maten.

€             Kycklingfilén lite snyggt vid sidan så att potatisen fortfarande syns.

€             En klick ädelsås på/bredvid köttet.

€             Garnera gärna med en liten korainaderbukett i såsen.

 

Personligt tips:

Sojasåsen blir salt i smaken och du bör smaka av den innan du häller den över maten så du vet hur mycket du kan hälla på senare. ädelsåsen kan du om du vill ta mindre ost i om det finns mögelostkänsliga …barn…hrm….vid bordet.

SMAKLIG MÅLTID!!!!!!

 

 

/ Andrea

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0