Lax och potatis i tortillabröd med fräsh avokadosallad


Recept till 4 medelstora rullar:

4 tortillabröd, original
6 normalstora potatisar, kokta utan skal
2 laxfiléer
1,5 dl kesella
1 tsk salt
0,5 tsk limepeppar
chilikrydda, efter vad dina smaklökar tåler/tillåter...
Lägg tortillabröden i aluminiumfolie i ugn. Ca 100-150 grader. Låt de bli varma. Koka upp laxfiléerna skurna i mindre bitar. det räcker med fem minuter för att de ska bli genomkokta om bitarna inte är så stora.  Men ha för vana att noga titta så att de är färdiga innan du äter dem. Mosa den kokta laxen i en skål med en gaffel och blanda ner kesellan och kryddorna. Smaka av. När bröden är varma så mosar du ca 1,5 potatis till ett bröd. Du kan mosa dem direkt på bröden. Lägg lite av laxfyllningen vanpå och rulla sedan ihopa och servera med avokadosallad.

Avokadosallad:
1/2 litet isbergssalladshuvud, strimlat
1 liten röd lök, skivad
2 skivade avokados
2 tsk citronsaft
Eventuellt lite salt och peppar
Blanda salladen och servera till nygjorda rullar. Kom ihåg att avokado gärna blir brun om den inte äts omgående. Men lite citronsaft håller den fin längre. Och smaken av citrus på avokado är supergott.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0