Chili con carne och lingonsallad

image257
Chili con carne:
Färs, nötfärs/blandfärs eller vad du har hemma ca 200 g
1 burk Vita bönor i tomatsås
1/2 burk krossade tomater
1 gul hackad lök
1 grön hackad chili eller 1 grön hackad paprika
1 msk paprikapulver
salt
svartpeppar
stark chilikrydda, smaka av hur mycket du vill ha
Stek upp färsen med löken och chilin/paprikan. Salta och peppra och krydda med paprikapulvert. Blanda ner vita bönorna med tomatsåsen. Krydda med chilikryddan. Smaka av hur starkt det blev och tillsätt därefter de krossade tomaterna. Låt "grytan" puttra under lock i ca 15 minuter.

Lingonsallad:
Spetskål/vitkål ca 350 g
lingonsylt 1,5 dl
Gräddfil 1 dl
Riv kålen grovt och blanda ner lingonsylt och gräddfil.

Servera med ris eller bröd, eller både ock för extra hungrigt folk. ;)

Personligt tips:
Köp burkar med blandade sorters bönor och ha i grytan. Ha köttbuljong i grytan.

Familjens åsikt om maträtten:
Sonen klagade för att det blev för starkt enligt honom. Vi vuxna tyckte det var precis lagom styrka. Lingonsalladen var mycket uppfriskande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0