Crépes med lax och räkfyllning

image276
3 personer:
Crépes:
5 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
3 ägg
lite salt
Blanda detta och stek i lite smör till pannkakor. Räk och laxfyllningen ska sen läggas i dessa och rullas samman.

Räk och laxröran:
100 g skalade räkor
200 g tärnad lax, eller skuren i mindre bitar
2 msk smör
4 msk vetemjöl
2,5 dl fiskbuljong (2,5 dl vatten och ca 1/2 tärning fiskbuljong)
1 dl grädde
salt, peppar
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt fiskbuljongen och grädden. Salta och peppra. Låt koka 3-5 minuter. Lägg i lax och räkor.

Lägg lax och räkröran  i crépesen och rulla ihopa dem och lägg dem i en smord form. Strö 1 dl riven ost över rullarna. Sätt in dem i ugnen på 250 grader i tio minuter.

Personligt tips:
Svamp kan vara gott att ha i röran.

Familjens åsikt om maträtten:
Mäktigt! Gott!!! Hunden slickade sig nöjt om munnen efter att ha fått mina crépes. Min aptit är borta sedan jag blev förkyld.


Kommentarer
Postat av: Miia

Mmmmmm, jag älskar crepes!

2008-02-29 @ 12:24:38
Postat av: Ewa Turre

Och jag som skall äta rester från igår. Jag får dricka mycket vin så kan jag kanske drömma om att det är någon av dina måltider som jag har på tallriken.
Obs under vad Du älskar så glömde Du att skriva MAMMA.

2008-04-05 @ 12:16:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0