Fusili med skinktärningar i grönmögelost

image274
Koka upp vatten med salt och koka pastan.

Detta behöver du förutom pastan:
1 gul lök-finhackad
250 g tärnad rökt skinka
1 vitlök-pressad
100 g grönmögelost (St Clemens 17%)
10 små skogschampinjoner delade i småbitar
1/2 - 1 burk créme fraiche
Fräs upp löken i en stekpanna med lite rapsolja. Blanda ner skinkan. Pressa ner vitlöken och låt allt fräsa en stund. Hacka under tiden champinjonerna. Lägg i dem och osten som du delar i mindre bitar. Låt det fräsa/stekas tills att osten smält. Sen häller du ner créme fraichen. Låt det puttra upp och sen är det färdigt att serveras.
Garnera med lite gurkskivor eller limeskivor.

Personligt tips:
Du kan använda ädelost istället eller någon annan blå- eller grönmögelost. Och istället för skinktärningar så går bacon också bra. Eftersom skinkan är salt så behöver du inte salta. Men om du vill ha lite mer kryddsmak i så använd gärna pepparmix. Lite citronsaft i kan också bli gott.

Familjens åsikt om maträtten:
Hade jag hållt en grönmögelost framför näsan på min son så hade han sagt uuuuurk. Men när jag använder det i matlagning så tycker han att det är jättegott. Han berömde t.o.m pastan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0