Guilinchilifärs med aubergine

image272
Guilinchilifärs med aubergine:

1 Aubergine- delas i bitar, stekes i olivolja. Ta rikligt med olja.
2 finhackade vitlöksklyftor stekes med auberginen
1 liten bit ingefära finhackas och stekes med auberginen.
salta lite grand och häll gärna lite citronsaft på auberginbitarna.

Stek upp kycklingfärs med hackad lök. Salta och krydda med några nypor köttbuljong på pulver. Blanda ner guilinchilisås ca 2 msk. Krydda med chengdu-krydda.

Servera med ris.

Personligt tips:
Ingredienserna vi har använt idag kan vara svåra att få tag på. Därför föreslår jag att istället för gulinchilisås så använder ni er av lite krossade tomater och kryddar rikligt med färsk chili finhackad. Chengdukryddan är köpt i Kina men du kan använda femkryddor eller något annat som du tycker passar ihop. Kycklingfärs kan bytas ut mot nötfärs.

Familjens åsikt om maträtten:
Sonen tyckte så klart att det var för starkt så han drack nog fyra glas dricka för att stå ut. Vi vuxna tyckte styrkan blev perfekt och jag älskar aubergine så för mig var det perfekt!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0