Köttgryta med ris

image254
Detta behöver du:
2-3 peroner

Grytbitar, nötkött 300-400 g
1-2 gula lökar
1 purjolök
1 röd paprika
1 litet paket tärnad bacon
200 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 msk tomatpuré
3 msk vetemjöl
150 g babymorötter
1 köttbuljong
1 tsk timjan
1 dl vatten
3-4 dl rödvin
Rivet citronskal från 1/2 citron
Finhackad stark korv
salt, peppar
Förberedelser:
Skär köttet i lagom stora bitar. Strimla purjolöken. Skär löken i klyftor. Grovhacka paprikan. Skär babymorötterna i lagom bitar. Pressa vitlöksklyftorna. Stek upp baconet och champinjonerna. Du behöver inte skiva eller dela champinjonerna, de ska vara hela

Bryn köttet i en stekpanna i lite smör. Lägg över köttet i en stor gryta därefter. Blanda ner vetemjölet i köttet. Häll 1 dl vatten i stekpannan och vispa det lite med skyn som blev kvar från att du stekte köttet. Häll ner skyn i köttgrytan. Tillsätt salt,peppar, timjan, tomatpuré, vitlöken, lagerbladen, köttbuljongen, rödvinet, den gula löken, citronskalet och den röda paprikan.  Låt detta puttra under lock i ca 30 minuter. Lägg därefter i babymorötterna och purjolöken.  Låt detta koka i 70 minuter till. Sist lägger du i champinjonerna, den starka korven och baconet. Koka ytterligare  20 minuter. Smaka av såsen med eventuellt lite soja. Total koktid: 1,5 timmar.
Servera med ris.

Familjens åsikt om maträtten:
Jag kan meddela att svamparna var urläckra. Det blev en mild god gryta.

Personligt tips:
Jag skriver inte ut hur mycket salt eller peppar man behöver eftersom det är så olika vad man vill ha för styrka på maten.

Garnering:
Cocktailtomater

Kommentarer
Postat av: Katti

Mums ser riktigt gott ut! :)

2008-02-13 @ 17:32:08
URL: http://katjanathaliawall.blogg.se
Postat av: Andrea

Ja trots att det tog lång tid att koka den så var den lätt att laga. Förbereder man allting innan så går det fort att bara slänga ner det sen. Så testa det vet jag!!!! Välkommen åter!!

2008-02-13 @ 17:36:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0