Lammfärsbiff med ananas

image255
Lammfärsbiff:
3 personer:
500 g lammfärs
1 tsk senap
1 tsk chilisauce
1 msk lammkrydda
1 tsk vitpeppar
2 tsk salt
1 tsk timjan
1 finhackad lök
1 ägg
Blanda ovanstående ingredienser i en bunke. Ta upp lite kött handen och platta till. Lägg på 1 msk krossad ananas. Lägg sedan ett lager kött ovanpå och forma till en biff. Gör så många/stora biffar du önskar. Stek biffarna i olivolja och salta och peppra dem med svartpeppar på stekpannan. Stek tills de har fin brun färg och inte längre är rött inuti.

Potatis:

Klyfta fasta potatisar och skölj av dem i kallt vatten. Fritera dem på 170 grader i tio minuter. Öka sedan värmen i fritösen till 190 grader och fritera ytterligare i 4 minuter. Droppa av potatisen och krydda med salt och pommeskrydda.

Tomatsås:
Jag använde mig av Dolmiopastasås. Fräs upp lite hackad lök och champinjoner och blanda ner tomatsåsen. Servera den varm.

Garnering:
Ananas

Familjens åsikt om maträtten:
Eftersom både jag och min son älskar ananas så var detta en storslagen hit! Lammfärsbiffarna blev så saftiga. Jag älskar även friterad potatis. Ja ALLT var gott.

Kommentarer
Postat av: Jenni

Mm, mumsigt:D saftas i munnen med tanke på ananas..

2008-02-17 @ 20:55:03
Postat av: Andrea

Kan rekommendera att äta biffarna kalla också om det blir något över! Thomas skivade dem och åt i tunnbrödsrullar.

2008-02-18 @ 11:59:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0