Lammfärsbiff med ananas

Lammfärsbiff:
3 personer:
500 g lammfärs
1 tsk senap
1 tsk chilisauce
1 msk lammkrydda
1 tsk vitpeppar
2 tsk salt
1 tsk timjan
1 finhackad lök
1 ägg
Blanda ovanstående ingredienser i en bunke. Ta upp lite kött handen och platta till. Lägg på 1 msk krossad ananas. Lägg sedan ett lager kött ovanpå och forma till en biff. Gör så många/stora biffar du önskar. Stek biffarna i olivolja och salta och peppra dem med svartpeppar på stekpannan. Stek tills de har fin brun färg och inte längre är rött inuti.
Potatis:
Klyfta fasta potatisar och skölj av dem i kallt vatten. Fritera dem på 170 grader i tio minuter. Öka sedan värmen i fritösen till 190 grader och fritera ytterligare i 4 minuter. Droppa av potatisen och krydda med salt och pommeskrydda.
Tomatsås:
Jag använde mig av Dolmiopastasås. Fräs upp lite hackad lök och champinjoner och blanda ner tomatsåsen. Servera den varm.
Garnering:
Ananas
Familjens åsikt om maträtten:
Eftersom både jag och min son älskar ananas så var detta en storslagen hit! Lammfärsbiffarna blev så saftiga. Jag älskar även friterad potatis. Ja ALLT var gott.
Kommentarer
Postat av: Jenni
Mm, mumsigt:D saftas i munnen med tanke på ananas..
Postat av: Andrea
Kan rekommendera att äta biffarna kalla också om det blir något över! Thomas skivade dem och åt i tunnbrödsrullar.
Trackback