Min hemlighet till lyckad laxfilé...

image244

Laxfilé i ugn:
2-3 personer:

3 laxfiléer
1 sharlottenlök
5-6 cocktailtomater
flingsalt
svartpeppar
citronsaft
Bakmargarin eller smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxfiléerna på varsin bit aluminiumfolie som ska räcka till att stängas ihop runt om laxen. Hacka löken och strö ovanpå laxen. Skär tomaterna i fina skivor och lägg ovanpå. Salta och peppra. Droppa lite citronsaft på. Skär en bit smör och lägg ovanpå. Vik ihop folien och täpp till så att inte smöret rinner ut från paketet. Lägg paketen i en ugnsform med höga kanter. Sätt in ca 20-25 minuter mitt i ugnen.

Klyftpotatis:
Tvätta av så många potatisar som du tror att ni äter. Skär dem i klyftor. Försök göra alla klyftor i samma tjocklek. Skalet kan du ha kvar på potatisen. Skölj i ett durkslag så att du får bort stärkelsen från potatisen. (Det finns risk att de gärna klibbar ihop annars.) Fritera potatisen i en fritös i ca 10 minuter. Krydda när de är färdiga med salt, peppar, piffi och grillkrydda.

Squash och stjälkselleri:
1 squash
1 stjälkselleri
Skiva squashen och hacka sellerin. Stek upp dem på hög värme i en stekpanna med lite olivolja. Salta och peppra. Gärna med lite vitlökspeppar. Låt dem få fin brun färg.

Garnering:
Rädisor
Citronskivor
Krasse

Personligt tips:
För Er som inte är rädda för lite fett i maten så kan Ni smälta lite smör i en kastrull eller i mikron och ha som sås till laxen. Man kan ha bernaisesås eller hollandaissås också till maten. Du kan använda vanlig lök också om du inte har sharlottenlök hemma.

Familjens åsikt om maträtten:
Detta var en mycket uppskattad måltid. Passar kanske bra som fredagsmiddag egentligen. Var välditgt lätt att laga till. Potatisarna blev supergoda. Sonen älskade squashen.

Kommentarer
Postat av: kex1w

Åh det där såg jättegott ut!! :) Kram

2008-02-08 @ 18:46:57
URL: http://kickan34.bilddagboken.se
Postat av: Carro

VARFÖR såg jag inte detta igår....grrr

2008-02-15 @ 16:57:24
Postat av: Andrea

hehe bra fråga Carro. Men nu vet du att jag finns här! Så kolla innan du lagar något nästa gång :)
Välkommen åter!

2008-02-15 @ 18:28:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0