stekt fisk, Indisk currysås, potatis

Detta behöver du:
2-3 personer:
3 st alaskan pollock filéer
potatis (så många som ni orkar)
2 st stjälkselleri
1 purjolök
1 grön chili
2 dl mjöl
1 ägg
ca 3 dl ströbröd
salt,
peppar
sjukrydda
chiliflingor, går bra med vanlig chili också eller chilipulver
1 påse Indian curry sauce
(2,5 dl mjölk till såsen)
(25 g smör till såsen)
Ta fram tre stycken djupa tallrikar. På den första blandar du mjöl med salt, peppar, sjukrydda och chiliflingorna. Exakt hur mycket du behöver är svårt att säga. Krydda så att man ser att det är krydda i och det inte bara ser ut som mjöl längre. På den andra tallriken blandar du ett ägg med en halv deciliter vatten. Den tredje och sista tallriken häller du ströbrödet på. Doppa fiskfiléerna helt först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Stek fisken i lite olja tills den fått gyllenebrun färg på båda sidor.
Hacka stjälksellerin, purjolöken och den gröna chilin grovt. Fräs detta i smöret. (25 g till en påse sås dvs) Blanda ner såsmixen och tillsätt sedan 2,5 dl mjölk. Låt det puttra ca fem minuter och rör runt mellan varven. TADA!!!!!
Servera med kokt potatis!
Personligt tips:
Fräs upp grönsakerna och häll ner lite matlagningsgrädde istället för currysåsen. Salta och peppra. En klick senap i och smaka av! Har du ngn annan sås hemma som du gillar skarpt så kan du utan problem ha grönsakerna i den istället. (T.ex. bernaisesås)
Familjens åsikt om maträtten:
"asgott" sonens kommentar. Vi vuxna tyckte att jag skulle kryddat mer än vad jag gjorde. Så till er som testar det: Ta MYCKET kryddor! :)
Kommentarer
Trackback