Färsbiffar, ugnsstekt potatis, lök och "husets sås"

Skala så mycket potatis som du/ni tror er äta. Skiva i tunna skivor. Gärna i en matberedare för att alla skivor ska vara lika tjocka. Lägg potatisen i en ugnsform och häll lite olivolja över. Krydda dem lite med salt, peppar, grönsaksbuljong i pulverform. 250 grader i ca 30 minuter. Rör runt i potatisen mellan varven. Salta dem när de är färdiga i ugnen. de ska ha en brunaktig färg och inte vara för krispiga helst.
Färsbiffar:
3-4 personer:
400 g blandfärs blandas med 1 ägg, 0,5 dl matlagningsgrädde, 1 msk dijonsenap, salt, vitlökspeppar, 1 tsk curry och 1 tsk aromat. Rör runt ordentligt. Forma till biffar och stek dem i olivolja i en stekpanna. Krydda dem ytterligare med salt, peppar och vitlökspeppar när de ligger på järnet. Stek dem tills de inte längre har rött kött inuti. Det lättaste är att göra ett snitt i köttet där det är som tjockast och se om de är genomstekta.
Lök:
Skiva en lök och fräs upp den i lite olivolja. Låt löken tills den har mjuknat.
Husets sås:
Ta bort biffarna från stekjärnet. Häll 1 paket matlagningsgrädde i stekjärnet, skölj inte av ärnet efter biffarna. Vispa grädden samman med kryddorna/stekfettet från biffarna. Salta och peppra lite extra och tillsätt sedan ca 2 msk sweetchilisås. Smaka av.
Familjens åsikt om maträtten:
"En bra fredagsmåltid egentligen". "Mycket gott."
Kommentarer
Postat av: Miia
Färsbiffar e alltid mums :)
Trackback