FISHANDCHIPS

En god måltid lätt att göra! Vi hade ont om tid och det enda som tog lite tid var att värma upp fritösen och att tillaga broccolin.
Till denna maträtt använder du helt enkelt så mycket mat som du orkar äta, jag ger inga restriktioner idag på gram, kilo osv. Alla äter olika mycket och denna i denna maträtt är det enklast att helt enkelt ta så mycket som du/ni vill ha.
Pommesen och fisken köpte vi på Willy´s. Det är panerad alaskan pollock. Fritera tills de fått en gyllenbrun färg och salta, krydda pommesen. Servera!
Broccolin:
1 knippe broccoli
vitlöksolja/olivolja (att steka i)
2 tsk hoisinsås
1/2 msk fisksås
salt
chiliflingor
Skär ett knippe broccoli i små buketter. Fräs upp dem på hög värme i vitlöksolja. Det går åt en hel del olja. Broccolin suger åt sig mycket, så när det börjar bli torrt i kastrullen/stekpannan så fyll på med vanlig olivolja eller mer vitlöksolja. Blanda ner 2 tsk hoisinsås och ca 1/2 msk fisksås. Salta och krydda gärna med lite chiliflingor. Låt broccolin stekas i ca 8-10 minuter. Om du har stora buketter tar det längre tid. Broccolin ska ha tuggmotstånd men det ska vara ganska lätt att sticka en sticka igenom den lilla roten som finns kvar. För bästa resultat: Smaka av!!!!
Personligt tips:
Servera maträtten med tomatklyftor och gurkskivor. Gärna remoulad, men det går bra med aioli eller annan kall sås också. Jag säger som jag alltid säger: Ta vad du har hemma. Prova dig på nya smaker, blanda dem och testa dig fram. Det krävs mod och våglighet för att vara duktig i köket!
Familjens åsikt om maträtten:
Både sonen och sambon åt med god aptit. SJälv så höll jag mig till broccolin som blev fruktansvärt god. Jag hatade broccoli förr, men efter att ha blandat i hoisinsås och fisksås så smakar det mer sött och gott.
Kommentarer
Trackback