FRÄSIG DINKELGRATÄNG

image232
Dinkelmakaroner , läs på förpavkningen hur mycket du behöver till det antal personer ni är.
Blandfärs 500 g
Skinktärningar ca 150 g
Paprika, 1 röd och 1 gul
1 gul lök
ca 10 cm purjölök
1 tsk coconutpasta
Rivet skal från 1 lime
ca 10 stycken champinjoner
1-2 msk chili garlic sauce
ca 3 msk kycklingfond
salt
pepparmix
chilipulver
basilika
Ädel mat ca 1 dl
Lagrad ost

Koka upp makaronerna. Hacka lök och purjolök och låt detta stekas tillsammans med köttet och lite stekfett. Lägg ner blandningen i en stor kastrull.  Hacka paprikorna, svampen och riv skalet från limen.Fräs tillsammans med skinktärningarna.  Blanda det med köttblandningen i den stora kastrullen. Häll ner kycklingfond, coconutpastan, chili garlic såsen och salta och peppra. Ta 1 msk basilika och 1 tsk chilipulver och rör ner. Smaka av. Behövs det mer citrussmak? Basilika? Salt ? Peppar? Chili? Tillsätt vad du gillar. Sen häller du ner 1 dl matlagningsgrädde.
När smaken verkar okej enligt ditt tycke så lägger du makaronerna i en gratängform och köttblandningen ovanpå. Fyll formen ordentligt men lämna plats till några ostskivor på toppen. Använd gärna lagrad ost. Strö eventuellt lite basilika ovanpå. Sätt in i ugnen på 200 grader tills osten fått fin färg. Ca 30 minuter. Servera.

Familjens åsikt om maträtten:
Alla tyckte om maten.

Kommentarer
Postat av: cc

Vi har precis tillagat detta med lite modifiering på ingredienserna...När jag förberedde så skulle Emil absolut inte äta men han åt hela sin portion utan att klaga....Tack för tipset!!

2008-01-25 @ 18:39:16
Postat av: Andrea

VAd kul. Han verkar gilla min mat!!!!

2008-01-26 @ 16:58:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0