Kycklingpaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1,5 msk vatten
100g smör
0,5 tsk salt
Fyllning:
400 g kyckling
1 strimlad purjolök
2 äpplen, skalade
1 tsk sesamolja
1 msk soja
salt, peppar
Paprikapulver
2 msk riven ost
225 grader i ca 20 minuter
Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Knåda ihopa den och tryck ut den i en pajform. Sätt den gärna kallt. Skala äpplena. Ta bort kärnhusen och hacka upp äpplena i små bitar. Kycklingen ska vara färdig att använda helst annars får du steka upp den innan den läggs i pajformen. Du kan blanda alla ingredienser i en matberedare för snabbt resultat. Jag använde mig utav salladskyckling som redan var kryddad och i bitar.
Lägg fyllningen i pajformen och strö lite riven ost över. Sätt in det i ugnen. Servera gärna med en grönsallad till.
Familjens åsikt om maträtten:
"Det var för torrt". "God smak".
Personligt tips:
Titta inte på maten när du stoppar den i munnen, bara ät och se glad ut!
Morgondagens maträtt:
Pasta med jordnötter.
Kommentarer
Postat av: Lillie
Hej Andrea! Vad mycket goda recept, ska prova ngt när jag andan faller på! Kram Lillie
Trackback