Potatissallad, kall, och sjömansbiffskött


Potatissallad KALL:
2 personer:
5-6 stora potatisar
1 knippe grön sparris
gula cocktailtomater
2 stora champinjoner
rostade jordnötter
2-3 rädisor
fetaost ca tio stycken små kuber
2-3 sharlottenlökar
Tunna skivor parmesanost.
Koka potatisen skalad och hel. Låt den kallna och skär den sedan i skivor. Skala sparrisen och skär bort ca 1 cm från skaftet. Lägg dem i kokande vatten och låt dem puttra i exakt sju minuter!!!!! När de är färdiga så lägg dem genast i kallt vatten. Skär upp grönsakerna som du vill ha dem. Varva på ett fint fat. Häll lite dressing över. Toppa med parmesanost. Strö eventuellt lite flingsalt över salladen.
Dressing:
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk socker
Sjömansbiffkött.
ca 300 gram
Stek på båda sidor i någon minut. Salta och peppra. Häll på lite vatten och lägg lite köttbuljong. Låt det puttra i ca 20 minuter.
Om ni undrar vad det vita är som ligger på tallriken så är det tzazikisås. Dock ej helt hemmagjord. Jag köpte en och blandade i salt, peppar och vitlök. GOTT!
Kommentarer
Postat av: Miriam
Jätte bra blogg och bra mat tips!
Postat av: Andrea
Tusen tack! Hoppas du hittar mat som blir poppis hos både dig och andra! Välkommen tillbaka anytime!
Postat av: Caroline
Hej Andrea !
Hittade till din sida via ett inlägg du skrivit på passagen.se och är verkligen glad för det.
Har nu suttit och kikat/läst på dina recept i flera timmar, helt underbara, är så ivrig att pröva dem :D
Dock saknade jag en "allmän gästbok" ungefär.
Men som sagt helt underbara recept, tusen tack för all insperation !
Keep goin' ;)
Trackback