Skinkpasta á la Andrea

image229
200-300 g skinktärningar
1 gul lök
1 bursk créme friache, lätt
2 tsk dijonsenap
2 tsk hoisinsås
1-2 msk woksås, phad thai santa maria
svartpeppar
örtagårdsblandning
chilipulver
Koka pasta enligt anvisningar.  Jag brukar blanda olika sorters pasta som har samma koktid i en stor burk. Det  blir roligare på tallriken. Stek upp skinktärningarna med en gul hackad lök. Blanda ner hoisinsås, senap, woksås och créme fraiche. Krydda med svartpeppar, örtagårdsblandnig och chilipulver.

Garnering:
Skivad gurka runt tallriken lockar barnen att äta. Droppa några droppar citronsaft på maten och gurkan.

Personligt tips:
Idag använde jag vad som låg i kylen. Woksåsen var från en tidigare måltid som det blev lite över ifrån. Vilka kryddor man lägger i maten avgör man ju alldeles själv. Använd snoken och lukta dig fram till vilka kryddor som kan passa samman. Använder man bara lite av varje så är det liten risk att man saboterar maten. Prova dig fram. Det finns en kock inom oss alla...hrm...eller de flesta av oss kanske jag ska säga...

Familjens åsikt om maträtten:
Populär måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0