Stekt fisk och potatismos

image214
Stekt fisk:
2 personer:

3 bitar alaskan pollock
mjöl ca 1 dl
potatismjöl ca 1 msk
ströbröd ca 0,5 dl
chili, stark pulver
salt
Salta fisken. Blanda mjöl, strörbröd, potatismjöl, och kryddor. Doppa fisken i blandningen. Stek dem i smör några minuter på var sida.

Potatismos:
potatis (använd dig av några fler potatisar än vad du använder när du äter den kokt.)
riven lagrad ost 1-2 dl
vispgrädde
mjölk
salt, peppar
Koka potatisen och vispa sedan ner lite vispgrädde med en elvisp. Lägg i osten och vispa igen. Blanda sedan i mjölk/grädde tills att konsistensen blir som du vill ha det och krydda moset efter behag.

Kommentarer
Postat av: cc

vispgrädde i mosen var nytt, ska testa det nån gång. Emils favorit rätt är potatismos och korv....:)

2008-01-02 @ 22:30:24
Postat av: Ewa Turre

Vem är Emil? Skall ni inte laga något nytt snart?

Jag har en hel Marsipanjulstollen - skall jag ta med den på lördag?

Hur gör Du med tårta? Tyckte Milena och Per-Ove om jordgubbstårtan? El kan inte Milena äta gräddtårta?

Förresten tycker inte jag att man skall ha vispgrädde i potatismos/ det är bättre med en smaksatt creme fraiche. Har Du provat detta annars är det ett tips. Jättegott med massor av stekt lök i potatismos - tips nr 2.

Ciao

2008-01-03 @ 13:49:55
Postat av: andrea

Emil är ju min lille älskling. Alltså Cecilias son! Hallå visste du inte det mamma? :) Ta med allt du har i kylen på lördag! Hehe. Jag ska hitta lite recept så jag kan baka så det räcker till ett helt kompani. Det lär behövas. Kommer mycket folk.
Ang. vispgrädden: Man behöver inte lägga i ngt extra smör i moset eftersom vispgrädde är fett. Creme fraiche kan jag tänka mig att prova. Tack för tipsen!
ciao cara

2008-01-04 @ 10:11:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0