Gnocci, ostbiffar, svamp, tomat och tzazikisås

Man behöver inte alltid tillverka/laga all mat på egen hand. Det går alldeles utmärkt att köpa färdiglagat och bara lyckas passa ihop dem och ändå få det att se fint ut med ett blad på toppen och småjusteringar för en personligare look på matlagningen. (Jo, även jag behöver få mat lagat inom rimliga tider mellan varven.) :) :) :)
Detta behöver du:
2 portioner gnocci
4 stycken ostbiffar, jag köpte med barbecuesmak och provencalesmak. (Ica Maxi)
ca 10 stycken stora champinjoner
6 coctailtomater
Tzazikisås (En färdiggjord på burk från Maxi, tillsätter alltid själv extra vitlök och senap.)
Olivolja till stekning
Flytande margarin till svampen att steka i. Eventuellt en liten klick i vattnet till gnoccin.
salt, peppar, basilika
Stek upp ostbiffarna i lite olivolja, ca 4 minuter per sida. (Tips är att salta dem lite även om de ska vara färdigkryddade.)
Lägg gnoccin i kokande vatten och låt dem koka i ca 2 minuter. De flyter upp till ytan när de är färdigkokta.
Värm upp lite flytande margarin i en liten kastrull, eller en stekpanna, Skär champinjonerna i fyra bitar per svamp, ta bort foten på svampen. Stek upp dem under omrörning lite då och då och salta, peppra och blanda i lite basilika. Du kan låta svampen ligga på låg värme i kastrullen medans du steker upp ostbiffarna och kokar gnoccin.
Skär tomaterna i fyra bitar per tomat.
Pressa en 1-2 vitlöksklyftor och ta 1-2 tsk senap, går bra med vilken senap som helst, blanda ner i tzazikin. Låt det stå en liten stund innan den serveras. Rör runt ordentligt. ( Utgå från en 500 g stor tzazikisås)
Garnering: 1 blad spenat på varje tallrik. (Från balkonglådan eller från affären!)
Kommentarer
Trackback