Kycklinggratäng med keso


Detta behöver du 3 potioner:
2 kycklingfiléer
2 dl ris
1 paket keso med ananas/passionsmak
1 pkt matlagningsgrädde
1 gul lök
4 cm citronstjälk
fisksås 1/2-1 dl
hoisinsås ca 2 tsk
1/2 tsk stark chilipasta
5-6 skogschampinjoner
salt, peppar

Koka upp 2 dl ris. Hacka en gul lök och skär köttet i mindre bitar. Stek upp kycklingen och låt lök, salt och peppar och hackad citronstjälk blandas med köttet och bryna en stund till. Häll i fisksås, hoisinsås och den starka chilipastan. (Det går bra med vanlig chili också)
Smörj en gratängform. Lägg det kokta riset i bottnen av formen. Köttet och löken ovanpå. Häll en förpackning matlagningsgrädde på rätten. Blanda inte runt det, det rinner ner av sig självt. Toppa maten med keson och skickade skogschampinjoner. Sätt in gratängen i ugnen på 200 grader och låt den stå tills att den fått färg på osten.(Keson)

Personligt tips:

Ofta vill man inte behöva gå och stressa upp sig för att man vet att maten ska vara färdig en viss tidpunkt tex när mannen kommer hem. Då brukar jag göra maten på dagen när jag känner för det, sen sätter jag in det i ugnen med aluminiumfolie på och sänker till ca 80 grader när jag vet att maten är i ätskick. Sen kan den stå i ugnen tills att gubben vill ha den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0