Vegetarisk wok med fiberpasta




Detta behöver du:
3 portioner:
Kokt pasta till rätt antal personer. Se på paketet. 10 %-ig fiberpasta
2 msk rapsolja att woka i.
1 knippe broccoli, skuren i små buketter
1 liten gul lök, delad i mindre bitar
1 röd paprika, skivad
1 burk minimajs, dela dem på mitten om de är långa
1 burk svarta bönor, avrunna
salt, vitlökspeppar, 1 tsk oregano, 1 msk hoisin sauce, 2 tsk riven parmesanost
1/2 Pressad citron
Garnering: Parmesanost
Tumregeln är att börja woka det först som tar längst tid att bli färdigt. Ordningen ovan fungerar utmärkt. Salta och peppra efter smak.
Ett annat tips är att om maten ska ätas av flera personer men vid olika tidpunkter så woka upp allt och lägg sedan det i en ugnsform med aluminiumfolie över på svagaste värmen i ugnen. Fungerar på de flesta rätterna. Jag kokar upp mer pasta sen när person två ska äta! Så blir den färsk och inte klibbig. Tycker du det tar lång tid att koka upp vatten så använd en tekokare och häll sedan ner vattnet i en kastrull. Tar mindre energi och går fortare!
Extratips: Krydda med chili om maten ska vara starkare.
Kommentarer
Trackback