Banankaka, Kam med nötfyllning och varma mackor

Varma mackor:
Hembakat bröd:
25 g jäst
1/2 dl olja (linfrö)
2,5 dl vatten
1 tsk salt
1 msk ljus sirap
2 dl rågsikt
1 dl vetekli
ca 6 dl vetemjöl
Pensling: Vatten
Smula jästen i en bunke. Blanda oljan med vatten och värm upp det till 37 grader. Häll det över jästen och rör runt tills jästen löst upp sig. Tillsätt salt, sirap, rågsikt och vetekli. Arbeta in vetemjölet. Använd så mycket du behöver men tänk på att degen inte ska vara för torr. Hellre lite fuktig. Jäs degen övertäckt i minst 30 minuter.
Lägg degen i en smord form. Formen ska rymma 1,5 - 2 liter. Skär mönster i brödet om du vill. Jäs igen i 30 minuter. Grädda brödet i 175 grader ca 40 minuter. Efter 35 minuter i ugnen tar du och penslar brödet med vatten och sen får det grädda färdigt de sista 5 minuterna innan du tar ut brödet och låter det svalna på galler.
Ostskivor. Skinka. Champinjoner, Tomat. Torkat renkött. Lökskivor. rossade tomater. Aromatkrydda.

Banankaka:
75 g margarin
2,5 dl socker
2 msk mjölk
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 mosade mogna bananer
0,5 dl finhackade mandlar
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 äggvitor
Garnering:
Florsocker
(Uppdatering inom kort)

Kam, med hasselnötsfyllning:
25 g jäst
75 g margarin
1 dl mjölk
1 ägg
3 msk socker
1 ksm salt
4,5 dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl nötkärnor
100 g margarin4 msk socker
1 tsk mald kanel
Pensling:
ägg
Garnering:
Pärlsocker
(Uppdateras inom kort)
Kommentarer
Trackback