Kycklinggryta med pressad potatis

image281
3 personer:
Koka så mycket potatis som ni äter.
300 g kycklingfilé
4 stora champinjoner
2 gula normalstora lökar
1,5 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1-2 msk timjan
1 vitlöksklyfta
1 "slantstorlek" ingefära
1 msk färsk koriander
0,5 dl naturella cashewnötter
salt
pepparmix
sichuanpeppar för er som har. Läggs i en tesil och ner i grytan. Eller krossat fint.

Skär kycklingen i mindre bitar. Stek dem i lite smör så de får lite färg på båda sidor. Salta och peppra dem. Lägg över dem i en stor kastrull/grytform. Skiva svampen och skär lökarna i fyra delar per lök. Blanda ner dem i grytan. Blanda ut mjölet i 1 dl vatten i stekpannan och se till att du får bort så mycket klumpar som möjligt. Rör sedan ner detta också i grytan. Nu kan du ta undan stekpannan och bara sätta grytan på spisplattan istället. Häll i de krossade tomaterna och vinet. Smula ner buljongen. Blanda i pressad vitlök och hacka ingefäran fint. Krydda med koriandern,timjan, salt och peppar. Lägg i cashewnötterna.
Låt allting stå och puttra i 25 minuter. Smaka av.
Servera med pressad potatis. Och garnera med korianderblad.

Personligt tips:
Du kan ha burkchampinjoner i om du inte har färsk svamp hemma. Om du vill göra grytan mer matig så lägg i lite palsternacka och andra rotfrukter. För Er som vill ha en smak av svartpeppar men vara utan kornen så lägg kornen i en tesil och doppa ner den i grytan. Låt den ligga i tills att du ska äta.

Familjens åsikt om maträtten:
Min mat brukar bli uppskattad nuförtiden. Pressad potatis är godare än vanlig kokt potatis enligt oss. Jag hade gärna haft lite mer svamp i. Jag är en svampig människa!!!!! :)

Kommentarer
Postat av: Mipp

Verkar jättegott.. fast fiskbuljong? Inte kycklingbuljong?

2008-03-03 @ 14:08:45
Postat av: Andrea

Går säkert utmärkt med vilken buljong som helst, men i detta fallet användes fiskbuljong.

2008-03-03 @ 18:32:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0