nötgratäng

4 personer:
1 gul lök hackas
2 st stjälkselleri hackas
1 squash hackas
ca 10 st champinjoner hackas
Fräs upp grönsakerna i lite rapsolja och pressa en halv lime i blandningen. Salta och peppra.
400 g nötfärs stekes upp i olivolja.
Krydda köttet med:
Sichuanpeppar ca 12 hela korn (stöt i mortel)
Rosmarin 1 tsk
torkade korianderfrön 8-10st
8-10 korn spiskummin
2 st små piri piri torkade
1 nypa anis
Köttbuljong i pulverform, några nypor
Blanda alla kryddor i en mortel och stöt allt som är i korn. Blanda ner det i köttet. Häll sedan ner grönsakerna i köttet och rör runt ordentligt.
Koka upp 3 dl vatten till 3 dl bulgur. Beräknat till 3 personer. Mer än så behövs inte till rätten.
Häll i bulgurn när vattnet kokar och låt det puttra under lock i 8 minuter. Titta till det mellan varven och se så det inte bränns vid i kastrullen. Häll då hellre i lite vatten till än vad som är rekommenderat. Kom ihåg att om du inte har lock på när det kokar så försvinner vattnet med ånga.
Riv ca 150 g mozzarellaost.
Smörj en ugnsform. Lägg först i bulgur. Smeta ut en burk créme fraiche på bulgurn. Lägg på köttblandningen med grönsaker. Bred ut mozzarellaosten över formen och sätt in i ugnen på 200 grader tills att osten blivit brun. Tar ca 20 minuter.
Kommentarer
Postat av: Miia
Gud så gott det låter och ser ut!
Trackback