pytt i wokpanna med bulgur, spenat, färs

3 personer:
Bulgur:
2 dl bulgur hälls ner i 4 dl kokande vatten och får koka i 8 minuter. Ta bort bulgurn från plattan.
500 g fläskfärs
1 paket babyspenat
1 hackad ingefärsslant
olja att steka i
1/2 röd hackad paprika
2 gula finhackade lökar
ca 7 blad koriander, hackade/sönderrivna i småbitar
3 tsk guilin chili sauce
salt, svartpeppar, stek och grillkrydda
Häll olja i en wokpanna eller en högre stekpanna. Låt den bli varm. Fräs upp ingefäran. Lägg i spanatbladen och woka dem på hög värme tills de krympt. Därefter blandar du ner fläskfärsen, löken och paprikan. Rör ner chilisåsen och kryddorna. När köttet är färdigstekt så häller du ner bulgurn i blandningen. Låt det fräsa liten stund och smaka av med salt, peppar och grillkryddan. Om du inte har någon chilisås hemma så går det bra med färsk hackad chili eller chili på pulver. Prova dig fram tills du får lite styrka på maten.
Familjens åsikt om maträtten:
"Det var lite krut i det" sonens kommentar.
Kommentarer
Postat av: Jimmycrackcorn
Mmm, mmm! Ser mumsigt ut!
Trackback