Wokade nudlar med lammskav

Lammskav 240 g
Risnudlar , koka 3 minuter
Förbered innan:
Böngroddar 1/2 burk , låt de rinna av i durkslag
Bambuskott, 1 liten burk, låt rinna av
2 st stjälkselleri, hackade
1/2 citrongräs, finhackat
1 grön chili, finhackad
4 normalstora skivade champinjoner
Salt, pepparmix, muskotnöt (1/2 krm)och lammkrydda.(1krm)
Sås:
Koriander, ca 6 stora blad skär dem i mindre bitar eller ta små fler blad
soja ca 0,5 dl
Fisksås eller ostronsås ca 2 msk
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 finhackad röd chili, ta bort kärnorna
Koka upp nudlarna och stek upp lammskaven i en stor wokpanna med lite olja. Salta och peppra. Ta grönsaksblandningen och blanda ner i woken. Blanda ner såsen. Var noga med att röra runt ordentligt.
Låt nudlarna rinna av i ett durkslag och tillsätt de sedan i woken.
Servera med en liten gurksallad gjord på 1 gurka, 1 stjälkselleri, 1 msk vitvinsvinäger, 1 msk ostronsås och 1 msk socker och lite hackad koriander.
Personligt tips:ha lite morotsstavar, majskolvar eller röd paprika skivat i woken för den fina färgens skull.
Kommentarer
Postat av: Mipp
det ser jättegott ut!
Postat av: Andrea
tycker du? :) Vad kul att NÅGON kommenterar här mellan varven :) KOM IGEN FOLKET!
Trackback