Färsk pasta med salsa och lax

Ananas/chilisalsa:
1 liten fint hackad grön paprika, gärna stark sådan
1 liten gul lök, fint hackad
2 vitlöksklyftor, fint hackade
1 liten burk skivad ananas, skär i små bitar
Ananassaften från burken
1-2 msk klippt korianderblad
1/2 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk stark chilipasta
Blanda alla ingredienser och låt stå kallt gärna några timmar innan servering.
1portion:
1 laxfilé
4 hela champinjoner
1 tomat
Majskorn
färsk pasta
några citronskivor
Lite parmesanost
Salt, vitlökspeppar, oregano
Koka pastan i fem minuter eller enligt anvisningar på paketet. Slunga den i lite vitlöksolivolja.
Stek upp laxfilén tills den fått färg på båda sidor. Krydda med salt, vitlökspeppar och oregano. Stek champinjonerna i samma kryddning. Servera med salsan, majskorn, hackad tomat. Garnera med citronskiva och parmesanost.

Sommar i hemmet!
Kommentarer
Trackback