Matvete med kycklingfilé

image307
Detta behöver du:
2 portioner:

en slantstorlek finhackad ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk finklippt koriander
vitlöksolivolja, att steka i
2 kycklingfiléer, skuren i bitar
ca 5 cm finhackad purjolök
1/2 orange hackad paprika
4 tsk hoisinsås
3 msk fisk/ostronsås
2 portioner matvete
salt, peppar, thai grön curry
Fräs upp vitlök, ingefära och koriander i vitlöksoljan. Koka upp vatten enligt anvisningar till matvetet. (Ska koka i 15 minuter.) Bryn köttet och lägg i purjolöken och paprikan mot slutet. Blanda ner 3 tsk hoisinsås och 2 msk fisk/ostronsås, salt, peppar och curryn. Låt det ligga på svag värme efter att köttet är genomstekt.
När matvetet kokat färdigt så blanda ner 1 tsk hoisinsås och 1 msk fisk/ostronsås i det. Salta och peppra efter smak. Blanda sedan köttet med matvetet och garnera med koriander!

Personligt tips:
Snåla inte med vitlöksoljan för köttet suger upp en hel del av det.

Familjens åsikt om maträtten:
Än så länge har inte sambon smakat maten, men sonen och jag tyckte att det var väldigt gott. Matvetet har jag aldrig smakat tidigare så det blev något nytt för smaklökarna och jag kommer definitivt använda det flera gånger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0