Risotto med crabsticks



Detta behöver du
2 portioner:
1 stor gul lök
3 stora champinjoner
2 dl riven parmesanost
4 msk smör
2 dl risottoris
1, 5 msk kycklingfond (4 dl vatten)
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
Crabsticks
Hacka lök och champinjoner. Fräs dem i 2 msk smör. Bryn inte dem. Rör runt hela tiden. Tillsätt risottoriset. Fräs upp det. Häll i vinet och kycklingfonden. Tillsätt lite vatten åt gången. När sedan allt är nerblandat så låt det oka i 20 minuter på svag värme och rör runt mellan varven. Pressa vitlök och blanda i. När det kokat i 20 minuter så blandar du i parmesanosten och saltar och pepprar efter smak. Crabsticksen kan du lägga på sist eftersom de redan är färdiga och inte behöver tillagas.
Familjens åsikt om maträtten:
Så gott så gott så. Även hunden gillade det, men hon föredrog crabsticksen definitvt.
Kommentarer
Trackback