Vitlökstema, ugnspotatis och kycklingfilé

Potatis och lök gjort i ugnen:
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform och skär potatisen i klyftor och även löken. Droppa lite vitlöksolja över, salt och provencalekrydda. Låt det stå mitt i ugnen tills att potatisen börjar få färg. Rör runt mellan varven. Tar ca 30-40 minuter beroende på hur tjocka klyftor du gjort.
Broccoli:
Stek upp broccolin i vitlöksolja, lite fisksås, salt och sweetchilisås tills att de är mjuka men har kvar tuggmotståndet. Hur mycket du behöver av de olika ingredienserna är en smaksak, men räkna med 1 msk fisksås och 2 msk sweetchilisås till 1-2 portioner broccoli.
Kycklingfilé:
Blanda en marinad gjord på ca 2 msk vitlöksolja,1 msk provencalekrydda,1 tsk salt, lite stark chili och 0,5 tsk pepparmix. Pensla på köttbiten som du sedan steker tills att den fått färg och är genomstekt.
Såsen:
1 burk créme fraiche. 1 msk senap. 1 tsk salt. 1 tsk sesampasta.
Kommentarer
Trackback