Flygande Jakob

2 portioner:
2 kycklingfiléer, delade i mindre bitar. Stek upp dem i lite smör.
150 g bacontärningar
1 gul hackad lök
3 stora hackade champinjoner
Chilipasta av stark sort.
2,5 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
100 g jordnötter, gärna kryddade
Ketchup-för färgens skull, ta så mycket du vill ha.
Garnering: Paprikaskivor och jordnötter
Stek allt tillsammans. När kycklingen är genomstekt så häll på chili.Vill man ha det mildare så går ketchup utmärkt, men då får man krydda lite extra med salt och peppar och kanske lite chilikrydda.
Smaka av maten när du lägger i chilipastan/såsen. Om du använder chilipasta som är saltad så behöver du inte krydda maten extra med salt. Vill du ha peppar i så går det bra. Servera med ris, paprika och nötter. I många recept ska man även ha banan i rätten. Jag hade inga bananer hemma så det hoppade jag över men maten blev ändå väldigt poppis även av den minsta!
Kommentarer
Postat av: CC
Låter supergott! Ska testa detta i vegetarisk version till helgen....också utan bananer :P Finns det inte nån Flygande Jacob som ska in i ugnen också eller jag tänker på nåt annat?? Kramen
Postat av: Ewa Turre
Det ser gott ut men till denna rätt skall man helt enkelt ha banan. Eller hur?
Trackback