FISK UNDER FRASTÄCKE OCH POTATIS

image167

3 personer:
1 paket fiskblock, ex torsk, kolja, sej
1 gul lök
2 dl riven ost
1 citron
Basilika 1-2 krm
Salt, peppar
1 dl ströbröd
50-75 gram smör
2 tomater
Potatis
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj av fiskblocken och lägg dem i en smord ugnsform. Finhacka löken och strö den över fisken. Droppa saften från en halv citron på fisken. Lägg aluminiumfolie ovanpå allt i formen. Sätt in den i ugnen i 15 minuter. Lägg smöret i en kastrull. Smält det och lägg i 1,5 dl riven ost och ströbrödet och basilika. Rör om det ordentligt. Ta ut fisken och lägg på röran (täcket).
Dela några tomater och lägg dem vid sidan i ugnsformen. Strö 0,5 dl riven ost ovanpå allting. Salta och peppra. Sätt in allt på nytt och låt det stå i ugnen tills täcken har brun fin färg. ca 15-20 minuter

Koka potatisen.

Personligt tips:
Garnera med citronskivor.

Familjens åsikt om maträtten:
Supergott! Täcket var jättegott!

Morgondagens maträtt:
Pasta med bacon och svamp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0