Fylld aubergine och auberginesallad

Fylld aubergine:
3-4 personer
400 g blandfärs
2 små gula lökar
2 vitlökar
4 stora tomater
3 auberginer
chili
salt, pepparmix, oregano
Riven parmesanost
Stek blandfärsen i olivolja. Grovhacka löken och finhacka vitlökarna. Blanda ner lökarna i blandfärsen. Krydda blandningen. Hacka 4 stora tomater och lägg det i köttet. Läg köttblandningen i 3 stycken urgröpta auberginer. Spara auberginbitarna till salladen. Lägg parmesanost på de fyllda auberginerna och ställ in dem i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
Auberginesallad:
3 auberginer
1 citron
Mynta
Salt, vitpeppar
Olivolja
Gröp ur auberginerna och skär aubergineköttet i bitar. Lägg det i en skål. Riv skal från en citron och pressa ut saften ur samma citron och häll det i skålen. Klipp ner lite mynta och tillsätt en skvätt olivolja och salta och peppra. Stek alltihop på medelhög värme i en kastrull eller i en stekpanna.
Personligt tips:
Krydda köttfyllningen med det du tycker om. Basilika, oregano, örtkryddor osv passar jättebra till. Även citronpeppar är passande till maträtten eftersom salladen består av mycket citrus.
Familjens åsikt om maträtten:
Vi vuxna var nöjda. Men det var ingen höjdarmåltid enligt sonen som avskydde aubergine... Han åt köttfyllningen och tryckte sedan i sig resterna med många glas mjölk. (Besviken mamma.)
Morgondagens maträtt:
Gyllene skinkknytten.
Kommentarer
Postat av: kex1w
Det såg jättegott ut!! :) Kramis
Trackback