LÄTT KYCKLINGWOK MED RIS

Kycklingwok:
3-4 personer:
1/2 msk soja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk socker
1 msk fisksås
4 salladslökar, skurna i 4 cm längder och tunt skivade
2 vitlöksklyftor
300g kycklingfiléer, skurna i bitar
en liten bit ingefära, fint strimlad
250g champinjoner, grovt hackade
250 g sockerärtor
1 tsk chili eller 1 chilifrukt fint hackad
2 msk rapsolja
1 stor gul lök, skivad i runda skivor
Blanda fisksås, vinäger, soja och socker i en skål. Tillsätt salladslöken och ställ åt sidan.
Hetta upp en wokstekpanna och häll i 2 msk rapsolja. Woka löken på medelvärme 1 minut och lägg sedan i vitlöken. Woka ytterligare 1 minut.
Öka värmen och lägg i kycklingfilén och ingefäran. Woka på hög värme tills kycklingen får färg ca 1,5 minuer. Lägg i svamp och sockerärtor och woka på hög värme i 2 minuter. Häll i såsen med salladslöken och fortsätt att woka tills att grönsakerna är färdiga. Krydda maten med chili och kanske lite peppar.
Servera med kokt ris.
Garnering:
Färsk chilifrukt röd eller grön eller både ock.
Personligt tips:
Byta ut champinjonerna mot någon annan svamp tex shiitakesvamp. Använd rödlök istället för gul lök. Om du har barn som inte gillar stark mat så bry dig inte om att lägga i chili i maten.
Familjens åsikt om maträtten:
Sonen tyckte att det var lite starkt men annars var det gott. Sambon åt som vanligt mycket mat och har nu somnat på sängen totalt utslagen med en hund som gärna gör sällskap i vilopausen.
Morgondagens maträtt:
Imorgon är vi bortbjudna så då blir det inget recept här. Men lite bilder från imorgon kan säkert poppa upp här.
Kommentarer
Postat av: Hans
Ser jue gott ut! sånna här recept gillar jag ;)
Postat av: andrea
VAd kul!!! Det var länge sedan jag hörde ifrån dig ju!!! Hur e det vännen?!!!
Postat av: Hans
det är bra tack! du får messa på msn ngn gång när du är där =)
Trackback