NASIGORENG

Detta behöver du: (Till 4 portioner)
4 portioner ris
2 stora kycklingfiléer
flytande margarin
1 tsk curry
1 röd lök
1 gul lök
1 röd paprika
1 dl hackade champinjoner
1 msk soja
1/2 paket saffran
1 hönsbuljongtärning
salt
svartpeppar
2-3 dl räkor utan skal
Ris:
4 portioner:
Blanda 1/2 paket saffran i riset och en hönsbuljongtärning. Låt det koka tills att det är färdigt.
2 stora kycklingfilébitar stekes i flytande margarin, en stor stoooor klick, med en tesked curry nedblandat i margarinet. Stek köttet färdigt. Salta och peppra köttet.
Skiva en rödlök i halvmåneskivor och hacka en gul lök grovt. Strimla en paprika fint, gärna röd, men själv använde jag gul och hacka ca 1 dl champinjoner. Stek grönsakerna i en wokpanna och salta och peppra efter smak. Häll ner 1 msk soja i grönsakerna. Salta och peppra allting.
Tillsätt 2-3 dl räkor utan skal i grönsakerna.
Blanda i kycklingfilén och riset. Rör runt alltihop.
Personligt tips:
Använd de grönsaker du har hemma. En nasigorenggryta handlar om att blanda ihopa många saker som man har hemma. Väldigt praktiskt. Ha saffran i det kokande riset så får du finast färg på riset.
Familjens åsikt om maträtten:
Ojojoj vad det åts mycket mat!!!!! Sambon hade sagt att han ville ha nasigoreng till middag en dag och det har skjutits fram många gånger, men nu äntligen fick han ätit upp sin önskan! Och poppis blev det! Sonen tog två portioner.
Morgondagens maträtt:
Köttfärslimpa och potatis.
Kommentarer
Trackback