OSTSOPPA OCH PANNKAKOR

image182

Ostsoppa:
4 personer:
1 buljongtärning
4 dl mjölk
4 dl riven stark ost
1 dl créme fraiche
salt, peppar
2 msk vetemjöl
3 msk vatten
Koka upp 5 dl vatten och buljongtärningen. Blanda vetemjölet med 3 msk vatten och vispa sedan ner det i buljongvattnet. Häll i mjölken och osten. Rör ner créme fraichen. Salta och peppra efter smak.

Garnering:
Mynta

Pannkakor:
3 små: (litet stekjärnstorlek)

1 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 ägg
Blanda 1 dl mjölk med mjölet. Tillsätt därefter 1 dl mjölk till och sist vispar du i ägget i smeten. Stek pannkakorna i lite smör i stekjärn. Vänd pannkakan när den har torkat på ovansidan. Stek den brun på båda sidor.
Servera med lite sylt eller socker...mums

Personligt tips:
Jag använde mig utav prästost 1878. Den ger fin smak i soppan. Du väljer själv vilken buljongsmak du vill ha. Kan tänka mig att grönsaksbuljong, köttbuljong och svampbuljong passar bäst. Jag tog svampbuljong. Jag använde mig utav lätt créme fraiche eftersom mjölken jag hade var fet och osten också. Men det kan ju kvitta egentligen . :) Välj vad ni har hemma eller tycker bäst om. En tumregel är att det alltid blir fylligare smak på maträtten ju mer fett där är i. Pannkaksreceptet är toppen. (Lika många deciliter vetemjöl som antal ägg och dubbelt så många deciliter mjölk. Mycket enkelt.

Familjens åsikt om maträtten:
Sonen tyckte att det smakade för mycket ost. Men han är ju lite gnällig. :) Jag tyckte att soppan var väldigt god och pannkakor är ju aldrig fel det heller.

Morgondagens maträtt:
Kotletter och zucchinigratäng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0