PASTA MED SVAMP OCH BACON



Pasta:
Koka så mycket pasta som det står på påsen/förpackningen till antal personer ni är.
3 personer:
Baconsås:
300g tärnad bacon
15 mellanstora champinjoner
1 paket röd mangold motsvarande 70 g
1 dl créme fraiche
1-1,5 tsk Hoisinsås
chilipulver
salt, pepparmix
Lägg baconen i en förvärmd stakpanna. Låt det bli genomstekt. Hacka en gul lök och dela champinjonerna i fyra delar per svamp. Blanda ner allt i baconen. Lägg i mangolden. Rör runt ofta i stekpannan. När mangolden har krymt ihopa så lägger du i hoisinsåsen, chili, salt och pepparmix. Sist lägger du i créme fraichen. Rör åter igen runt. Färdigt!
Garnering:
Myntablad (Köpes i grönsaksavdelningen. Krukväxt.)
Personligt tips:
Om du gillar vitlök så kan du lägga i en halv klyfta i baconröran. Du kan även strö lite parmesanost ovanpå maträtten. Du behöver inget matfett i stekpannan eftersom baconet är mycket fett. Vill man kan man torka av baconet med hushållspapper efter att man stekt upp det. Hoisinsåsen är sötaktig och en bra smaksättning även i spenat eller i andra bladgrönsaker som kan fräsas. Ta inte för mycket salt i röran eftersom bacon redan är salt. Det kan lätt bli för mycket.
Familjens åsikt om maträtten:
Pasta går alltid hem bland barn. Det är en måltid som går snabbt och lätt att göra. Mättar bra i barnens små magar. Sonen var nöjd med maten och tyckte tom att myntan var god som smakar lite mintaktigt.
Morgondagens maträtt:
Nasigoreng.
Kommentarer
Trackback