COUSCOUS MED RUCOLA OCH FETAOST

Skölj 1/2 förpackning rucolasallad, hacka 1 gul lök och 2 tomater. Blanda rucola, lök och tomater i en skål. Tillsätt ca 150g fetaost, 1 dl hackade oliver, 2 msk olivolja, några droppar citron, salt och peppar. Rör om. Blanda tomatröran med 4 portioner kokt couscous.

Personligt tips:
Garnera salladen med timjan. (Eller koriander.) Använd citronolivolja istället för vanlig olivolja. Man kan även blanda i något kött i salladen som t.ex. kyckling. Satsa på oliver av fin kvalitet och god fetaost. Basilika passar utmärkt till salladen.
Familjens åsikt om dagens maträtt:
Sonens första reaktion: "JAG TYCKER INTE OM OLIVER!" Jag skar oliverna på hälften för att lättare kunna ta bort dem från hans tallrik. Sambon åt mycket, men klagade på den billiga fetaosten som vi hade köpt... Själv så var jag missnöjd med oliverna som vi också hade köpt av en billigare leverantör.
Morgondagens maträtt:
Potatismos och grishals.
Kommentarer
Trackback