GRISHALSKOTLETTER MED POTATISMOS

image144
Potatismos:
(3 personer)
500-600g potatis
100g smör
1 dl mjölk
salt, vitpeppar och svartpeppar
Skala och koka potatisen. Mosa den i en bunke eller direkt i kastrullen. Blanda i smör och mjölk. Salta och peppra.

Grishalskotletter:
3 stycken
1/2 - 1 dl Olivolja
Salt, peppar, chilipeppar, basilika, lammkrydda
Blanda kryddor och olja i en skål och pensla sedan kotletterna. Stek kotletterna tills de får fin färg på båda sidorna. Pensla gärna båda sidorna. Gör köttet när potatisen nästan är färdig så att de inte ligger och blir kalla och sega.

Grönsaker:
2 gula paprikor
1 gul lök
Lite citronsaft
Skiva löken och paprikorna och stek dem i köttfettet som ligger kvar i stekpannan efter att du stekt köttet. Droppa i citronsaften. Tillsätt salt och peppar. Eventuellt lite vitlök. Låt grönsakerna bli mjuka.

Garnering:
Hacka en sharonfrukt och lägg på lite grand på köttet när du lagt upp det på din tallrik. Sätt ett litet korianderblad på toppen av potatismoset.

Personligt tips:
Köttet kan kryddas med andra kryddor än de ovan nämnda om man inte har allting hemma i kryddväg. Prova dig fram och smaka av och känn efter om du vill ha någon ytterligare smak till din maträtt.

Familjens åsikt om maträtten:
Sonen gillade allt. Speciellt köttet. Sambon tyckte det var gott med hemmagjord potatismos. Maträtten var i stort sett uppskattad av oss alla.

Morgondagens maträtt:
Kroketter med lammfärsbiffar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0