KROKETTER MED LAMMFÄRSBIFFAR

image145
Lammfärsbiffar:
3 personer
400 g färs
4 msk ströbröd, 1 dl vatten
1 ägg
Rucola i önskad mängd
3/4 dl hackad parmesanost
1-2 msk hackad timjan
salt, peppar
Lägg ströbrödet i en stor skål. Häll på vattnet. Låt det svälla i ca 5 minuter. Blanda i färs, ägg, rucola, parmesanost, salt, peppar och timjan. Forma färsen till biffar. Stek biffarna tills de är genomstekta och fått en fin färg.
Tomatsallad:
2 tomater
rucola
basilika
salt, peppar
Hacka tomaterna och blanda i önskad mängd rucola och basilika. Salta och peppra efter smak.

Kroketter:
Fritera kroketterna om du har fritös, annars kan du göra vid dem i ugnen enligt anvisningar på din krokettpåse.

Garnering:
Timjan.

Personligt tips:
Om du friterar kroketterna så blir de frasigare. Gör tomatsalladen innan du börjar steka biffarna så slipper du stå med färdiga biffar och ingen sallad. Parmesanosten ger sälta i köttet.

Familjens åsikt om dagens maträtt:
Allting var mycket uppskattat. Sonen åt upp mycket snabbare än vad han brukar göra. Sambon åt upp fort precis som alla andra dagar :) Biffarna kunde varit mer saltade än vad jag gjorde. Man kan alltid salta dem på stekpannan om man e osäker. Glöm inte smaka av så att de inte blir för salta. Bättre att salta dem på tallriken i så fall.

Morgondagens maträtt:
Stekt torskfilé med ris och grönsaker.


Kommentarer
Postat av: Miia

Ah, det här lätt mums, tror dock kidsen föredrar ris eller potäter men värt att testa ska det bli!

2007-11-28 @ 18:47:48
URL: http://wintermoth.spaces.live.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0