TORSKFILÈ MED RIS OCH GRÖNSAKER

Torskfilé:
3 personer
300 g torskfilé
ca 1-2 dl vetemjöl
skorpmjöl 1/3 mängd av vetemjölet
(1 del skorpmjöl + 3 delar vetemjöl)
salt, pepparmix, cayennepeppar
Blanda vetemjöl, skorpmjöl, salt, peppar och cayennepeppar och badda fisken i blandningen.
Stek fisken i riktigt smör.
Grönsaker:
Broccoli, 1 knippe
1 gul paprika
1 grön paprika
1,5 nypa socker
en liten skvätt balsamvinäger
salt
4 nypor grönsaksbuljong på pulver
Stek/Fräs broccolin i salt, balsamvinäger och socker. Smaka av. De ska ha bra tuggmotstånd men inte vara råa.
Paprikan stekes i salt och grönsaksbuljong.
Ris:
Koka önskad mängd ris.
Personligt tips:
Riset ser mer inbjudande ut serverat om man lägger upp den på tallriken med ett decilitermått. Eller lägg ris i ett litet fyrkantigt fat och vänd upp och ner på fatet ovanpå tallriken. På så vis får man riset i en fin fyrkant.
Familjens åsikt om maträtten:
Sonen ville ha citron på sin fisk, men vi tyckte att fisken var god redan som den var så han fick minsann nöja sig med tillagningen som den var. Fisken blev mycket fin och god i smaken trots att den såg hemsk ut när vi tog upp den från paketet.
Morgondagens maträtt:
Bondsoppa.
Kommentarer
Postat av: Kamilla
OHH vad gott det ser ut ska lätt prova det ... kramar
Postat av: Hans
De här verkar faktiskt riktigt okey :D
Postat av: Andrea
vaD kul att ni verkar gilla det!!! Kan varmt rekommendera den mesta maten som skrivs om här. Hoppas det håller i sig dock! Kramar till er alla
Trackback