VÄSTKUSTSPAJ - LÖRDAG 24 NOVEMBER 2007

image140
Pajdeg:
125 g smör eller margarin Knåda ihop degen och låt den ligga i kylen i 30 minuter.
3 dl vetemjöl
2-3 msk kallt vatten
Fyllning:
500 g räkor med skal
1 burk fiskbullar i buljong
3 dl mjölk
4 msk vetemjöl
1/2 fiskbuljongtärning
ca 1-1,5 dl fiskbullsspad
1 dl grädde
1 msk pressad citronsaft
1/2 dl hackad dill
salt, peppar
Garnering:
1 avokado
1 liten burk svart kaviar
citron, dill
Ugn: 200 grader

1. Tryck ut pajdegen i pajformen. Nagga botten och grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.
2. Skala räkorna. Låt fiskbullarna rinna av, men SPARA spadet! Dela fiskbullarna i mindre bitar. Hacka dillen.
3. Vispa ut mjöl och mjölk i en kastrull och låt det koka upp under omrörning. Späd med fiskbullsspad och grädde. Tillsätt fiskbuljongen och citronsaften. Låt stuvningen koka under fortsatt omrörning ca 5 minuter.
4. Tillsätt dill, räkor och fiskbullar. Låt allt bli genomvarmt men inte koka (då blir räkorna sega.) Smaka av med salt och peppar.
5. Häll stuvningen i det varma pajskalet och garnera med avokado, svart kaviar, dill och ciron. Bjud pajen genast.

Personligt tips:
Lite senap kan med fördel tillsättas i stuvningen.
Det går bra med räkor utan skal också men då räcker det med 300 gram.
Droppa lite citron på avokadon så blir den inte brun som den annars snabbt blir av värmen från pajen.

Familjens åsikt om dagens maträtt:
Sonen tyckte att räkorna var för salta... och jag försökte förklara att det var kaviaren som var salt. Sambon åt däremot upp pajen på några minuter. Han tyckte den var JÄTTEGOD!
Själv så åt jag lite avokado och pajdeg. Jag är ingen fan utav fiskbullar!

Morgondagens maträtt:
couscous med ruccola och fetaost



Kommentarer
Postat av: Miia

Skippar nog denna då jag precis som du inte är särskillt förtjust i bullarna *skratt*

2007-11-26 @ 18:52:12
URL: http://wintermoth.spaces.live.com
Postat av: Emil och Ville

Vi älskar fiskbullar, men gillar inte räkor så dom fick mamma äta upp. Pajskalet smakade som kex och det var gott!! Kram från oss

2007-12-01 @ 18:16:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0