Lite annorlunda med krabbor
Ja då har man testat något nytt...KRABBA!!!!

3 krabbor gick på 197 kronor på torget. De var "bara" till att knäcka och skära och sprätta upp....hrm....
Jag tänker INTE rekommendera dessa käääära djur eftersom jag själv inte var så förtjust i det, men några bilder och tips kommer i alla fall här för er som råkar gilla att äta Sebastian från "Den lilla sjöjungfrun":
Eftersom både en och två har läst min blogg här om dessa himla krabbor och berättat att jag fått helt fel för mig så fixar vi lätt till det så här så länge tills jag hinner skriva det rent. Så jag hoppas att ni som läst inte provat på krabborna ännu eller vetat bättre än mig angående dessa små "söta "djur....hrm....
Citat från Lars:
"själva kroppen delad på mitten helt korrekt. Lamellerna som du benämner kroppshalvorna är mjuka andningsorgan som sitter direkt på den hårda kroppens båda sidor är borttagna på din bild. Inne under skalet finns en röd massa som är rom. Denna är ofta skiktad med levern. De smakar båda gott. Det du benämner smör är närmast vitt eller med rosa nyans och sitter på levern det äter aldrig vi utan skrapar bort vid rensningen. I bakdelen av varje kroppshalva precis innanför snittlinjen finns en äcklig slemmig klump som jag nogsamt pillar bort liksom analen som löper från stjärten upp mot huvudet och passerar den goda rommen. Kroppen krossar vi aldrig utan pillar ut det fina krabbköttet genom benöppningarna med en speciell smal gaffel med bara två horn. Då får man inte med något från den hårda kroppen att tala om. De övre lederna som sitter kvar på din bild måste man då först ta bort. Oftast lossnar de om man vrider och knäcker samtidigt men det händer också att de som i ditt fall blir sittande"
(Tusen TACK Lars!!!!! Ja även lite tack till dig Thomas.....)
Jag serverade grönsaker till. Jag skivade upp rädisor, gurka, tomat, röd lök och gul paprika. Jag hade även rostat bröd till. Surkålsbröd, pumpabröd och vitlöksbröd. Min frys är full av bröd.... Det blev lite mycket...hrm...
Så klart så skulle pojkvännen ha löjrom till krabban och för sonens skull hade jag vitlökssås också. Ett kallt vitt vin till och ett fint ljus med mangodoft på bordet och stämningen blev lyckad.



Thomas visade Adam hur det skulle gå till. Jag höll mig bakom kameran för säkerhetsskull. Man vet ju aldrig om krabborna anfaller...Och jag var RÄTT nervös att de skulle ha ätit upp något gott från kylen när de låg där och väntade på att ätas upp....
Jag är osäker på om jag någonsin kommer äta krabba igen...möjligtvis klorna...

3 krabbor gick på 197 kronor på torget. De var "bara" till att knäcka och skära och sprätta upp....hrm....
Jag tänker INTE rekommendera dessa käääära djur eftersom jag själv inte var så förtjust i det, men några bilder och tips kommer i alla fall här för er som råkar gilla att äta Sebastian från "Den lilla sjöjungfrun":
Eftersom både en och två har läst min blogg här om dessa himla krabbor och berättat att jag fått helt fel för mig så fixar vi lätt till det så här så länge tills jag hinner skriva det rent. Så jag hoppas att ni som läst inte provat på krabborna ännu eller vetat bättre än mig angående dessa små "söta "djur....hrm....
Citat från Lars:
"själva kroppen delad på mitten helt korrekt. Lamellerna som du benämner kroppshalvorna är mjuka andningsorgan som sitter direkt på den hårda kroppens båda sidor är borttagna på din bild. Inne under skalet finns en röd massa som är rom. Denna är ofta skiktad med levern. De smakar båda gott. Det du benämner smör är närmast vitt eller med rosa nyans och sitter på levern det äter aldrig vi utan skrapar bort vid rensningen. I bakdelen av varje kroppshalva precis innanför snittlinjen finns en äcklig slemmig klump som jag nogsamt pillar bort liksom analen som löper från stjärten upp mot huvudet och passerar den goda rommen. Kroppen krossar vi aldrig utan pillar ut det fina krabbköttet genom benöppningarna med en speciell smal gaffel med bara två horn. Då får man inte med något från den hårda kroppen att tala om. De övre lederna som sitter kvar på din bild måste man då först ta bort. Oftast lossnar de om man vrider och knäcker samtidigt men det händer också att de som i ditt fall blir sittande"
(Tusen TACK Lars!!!!! Ja även lite tack till dig Thomas.....)
Jag serverade grönsaker till. Jag skivade upp rädisor, gurka, tomat, röd lök och gul paprika. Jag hade även rostat bröd till. Surkålsbröd, pumpabröd och vitlöksbröd. Min frys är full av bröd.... Det blev lite mycket...hrm...
Så klart så skulle pojkvännen ha löjrom till krabban och för sonens skull hade jag vitlökssås också. Ett kallt vitt vin till och ett fint ljus med mangodoft på bordet och stämningen blev lyckad.



Thomas visade Adam hur det skulle gå till. Jag höll mig bakom kameran för säkerhetsskull. Man vet ju aldrig om krabborna anfaller...Och jag var RÄTT nervös att de skulle ha ätit upp något gott från kylen när de låg där och väntade på att ätas upp....
Jag är osäker på om jag någonsin kommer äta krabba igen...möjligtvis klorna...
Kommentarer
Postat av: Ewa Turre
Vem är Lars? Han tycks vara en hejare på krabba? Jag hade säkert ätit analen och trott att den ingick men fy vad äckligt.
Övriga rätter profsigt presenterade - MatTina får passa sig för konkurrensen.
Ciao mia cara
Trackback